četvrtak, 16 Maj 2019 20:32

Učesnici iz cijelog svijeta: Vrhunski ansambli i dirigenti stižu na horski šampionat u Tuzli

1605 jasminhasic

Početak juna će i ove godine u Tuzli biti u znaku horske muzike i nastupa renomiranih horskih ansambala iz cijelog svijeta.

Zahvaljujući etuzijazmu i izuzetnoj organizaciji proteklih godina, horski šampionat "Lege Artis" svrstao je grad Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu na mapu najznačajnijih manifestacija ovog tipa.

Dokaz tome je i podatak da će u takmičarskom dijelu šampionata nastupiti 22 ansambla iz nekoliko evropskih zemalja, ali i jedan iz daleke Kolumbije.


"Vrhunski horski ansambli, umjetnici i programi koji će se izvoditi od 7. do 9. juna 2019. godine u BKC TK i ostalim lokacijama u gradu, velik su razlog da pozovem publiku ne samo iz Tuzle nego i šire regije da budu naši gosti tokom festivala i uživaju u takmičarskim koncertima, natpjevavnjima, open air nastupima, koncertu duhovne muzike, a sve to potpuno besplatno. Ono što bih želio iskoristiti prilku to je pozvati malu raju iz tuzlanskih obdaništa i osnovnih škola da sa svojim nastavnicima posjete tradicionalni koncert "U susret horskom šampionatu" koji se svake godine održava prvog dana Šampionata ove godine to je 7. juni 2019. godine u BKC TK sa početkom u 12:00.

Svečano otvaranje Međunarodnog horskog šampionata predviđeno je za petak 07. juni 2019 godine sa početkom u 19:30 Koncertom Mješovitog hora "Lege Artis" sa gostima te natpjevavanjem najboljih dječijih horova tog takmičarskog dana.

Ulaz za sve manifestacije horskog šampionata je besplatan a detaljan program sa satnicom bit će objavljen na službenoj stranici šampionata www.choircompetition-la.com - kazao je direktor šampionata, dirigent i umjetnički rukovodilac hora "Lege Artis" Jasmin Hasić.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu