četvrtak, 16 Maj 2019 13:42

Prevareni kupci iz SPO "15. maj" tvrde: Provaljivali su nam u stanove da bi skidali transparente

1605 zgrada 15 majPrije i poslije skidanja transparenata sa SPO "15. maj"

Udruženje kupaca SPO 15. maj danas se oglasilo saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Poštovani  kupci i sugrađani,

Dana, 15.5. 2019.god. je obavljeno ranije najavljeno obilježavanje  jednog od najznačajnijih datuma u novijoj istoriji Tuzle i BiH – „ Dan odbrane grada Tuzla“.

Raskrsnica Brčanska Malta, 15.maj je  mjesto gdje  se vodila najveća bitka za odbranu grada 1992.god. a na toj istoj raskrsnici kupci SPO 15.maj i sada vode svoju bitku za useljenje u plaćene stanove u zgradi „SPO 15.maj“  sa Investitorima, Gradskom upravom, Tužilaštvom TK a koja traje od 2007.godine  .

Mi kupci, smo se, također, 15.05.2019. mirno, dostajanstveno i spontano okupili ispred naših stanova kako  bismo i mi na simboličan način u „našem dvorištu“ ukazali na današnji datum po kome se i naša zgrada zove. Međutim, dočekalo nas je veliko razočarenje. Odmah smo uočili da naših  transparenata, kojima  smo samo nekoliko dana prije  zgradu ukrasili, počistili dvorište  za ovaj dan da se sramota bolje vidi, nema.

Portir zgrade nam je saopćio da je noć prije 14.5. došla Komunalna služba, naravno po naređenju, a zna se i koga, i bez našeg odobrenja i  vjerovatno uz saradnju portira ušla u tuđe stanove i skinuli su sve transparente koje smo postavili.

Ne znamo na koji način su ušli u poslovni prostoru prizemlju, čiji ključ portir nije imao ali i u njega su ušli i uništili sve.  Također su pokušali provaliti bravu u stanu na 4. spratu za koju nisu imali ključ kako bi skinuli i preostala dva transparenta.

Za ove kriminalne radnje i one koji su učestvovali u uklanjanju naših transparenata i ulaženja i obijanja naših stanova, smo  odmah pozvali policiju na lice mjesta da to dokumentuje i izvrši uviđaj.

Kupci su opljačkani, obmanjivani, zabranjuje im se sloboda kretanja i govora, šetnje po trotoaru, a sada smo doživjeli da nam u stanove u koje nismo niti uselili i provaljuju bez dozvole i našu imovinu-transparente koji im smetaju, uklanjaju (vjerovatno zbog obilježavanja „Dana odbrane grada“).

Pitamo se šta nam sve još mogu prirediti ali ništa nas više ne može iznenaditi.

A mi samo tražimo svoje stanove!!! I pored svega učunjenog ponovo ćemo praviti transparente i hodati po ulici, na što nas svojim neradom tjeraju sve dok se zgrada ne završi i dok stanove ne uknjižimo.

Nismo bili iznenađeni niti kad su policijski službenici došli da nas legitimišu dok smo pili kafu sa budućim komšijama ispred SPO 15 maj ???  Pitamo se gdje je policija bila kada je Komunalna služba bespravno ulazila u naše stanove,  otuđivala našu imovinu, te provaljivala u stanove? KO ĆE ODGOVARATI ZA OVAJ SLUČAJ? - navodi se u saopštenju.

(Tuzlainfo.ba)


farah baner

futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu