Pozorište mladih Tuzle: Najava izložbe Rame Tučića ˝Linije života˝

by admin2
| 18:26

Na sceni Pozorišta mladih Tuzle (dvorana Kaleidoskop) u subotu, 18.05. sa početkom u 19h biti će otvorena izložba “Linije života” autora Rame Tučića.

Ramo Tučić rođen je 10.03.1992 godine u Zvorniku, gdje je završio osnovno i srednjoškolsko obrazovanje. Nakon završetka Gimnazije “Petar Kočić” u Zvorniku, seli se u Tuzlu, gdje upisuje Filozofski fakultet, odsjek Žurnalistika.

Sklonost ka slikarstvu javila se još u srednjoškolskim danima gdje su njegovu ljubav ka ovoj umjetnosti prepoznali i profesori te su njegovi školski radovi bili izloženi u kabinetima likovne kulture u školi.

Prva samostalna Izložba slika “Linije života” nastala je iz dva ciklusa i to “Život” i “Dijelovi”, a oba ciklusa nastala su u periodu od septembra 2018 do marta 2019 godine, a rađeni su tehnikom akrilik na platnu.

Sponzori projekta su Pozorište mladih Tuzle, Udruženje “Mladi Tuzle”, “Bart d.o.o.”, Centar za kulturu Tuzla, Edim Turčinović Erazmo Centar Tuzla, SNL Magazin i Galerija “Pro Art”.Izložba će biti postavljena do 23.maja ove godine.

(Tuzlainfo.ba)