DSO Promus

srijeda, 15 Maj 2019 14:53

27. godina od odbrane grada: Tuzla obilježila 15. maj

1505 kolaz

Tuzla je danas obilježila 27. godišnjicu od odbrane grada 15. maja 1992. godine. Na današnji dan Tuzla se odbranila od napada paravojnih jedinica vojske tzv. Srpske Republike i strane vojne sile - Vojske Savezne Republike Jugoslavije.

Na Brčanskoj Malti 15. maja 1992. godine kao pripadnici MUP-a poginuli su Šemsudin Mahmutović, Aldin Mustabašić i Emir Malohodžić. U noći sa 15./16.maja kod DTV Partizan poginuli su Fuad Mehinović, Sadik Čehajić, Bahrija Dajanović, dok su teško ranjeni bili Pejo Brkić, Refik Plavšić i Nenad Remenović. Po evidenciji MUP-a Tuzla 15. maja ukupno je 25 ranjenih pripadnika MUP-a zatražilo ljekarsku pomoć.

Brojne delegacije danas su položile vijence i cvijeće pred spomenik u ulici Armije RBiH na Brčanskoj Malti, koji je podignut u čast poginulih branitelja Tuzle i BiH 1992.-1995.

Nakon odavanja poštovanja na Brčanskoj Malti krenuo je defile prema Slanoj Banji gdje su delegacije odale počast i položile cvijeće na spomen obilježjima, a zatim je na  Panonskim jezerima upriličen tradicionalni susret pripadnika OS RBiH.

Više fotografija sa današnjeg obilježavanja pogledajte u galeriji na našoj Facebook stranici.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu