Održan 6. Panonika MTB KUP: Kompleks Panonika i Slana Banja ugostili bicikliste iz BiH i regije (VIDEO)

by nedim
| 12:39

U Tuzli, na kompleksu slanih Panonskih jezera i parka Slana banja, u nedjelju 12.05.2019. godine održana je 6. MEĐUNARODNA BRDSKO-BICIKLISTIČKA UTRKA ”PANONIKA MTB KUP 2019”.

Svi ljubitelji brdskog biciklizma mogli su uživati u atraktivnoj trci, koju su u centru Tuzle u predivnom ambijentu kompleksa Panonika i parka Slana Banja u Tuzli organizovali Biciklistički klub ”Tuzla” i JKP ”Pannonica” d.o.o-Tuzla. Trka se nalazila u kalendaru takmičenja Biciklističkog saveza BiH za 2019. godinu i bodovana je u okviru Premijer lige Biciklističkog saveza BiH u kategoriji brdskog biciklizma.

Učestvovalo je 92 biciklista iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, koji su se takmičili u 11 kategorija.

Od 2015. godine Panonika MTB Kup je memorijalnog karaktera i održava se u znak sjećanja na prerano preminulog tuzlanskog biciklistu, Avdu Šeraka, jednog od idejnih tvoraca PANONIKA MTB Kupa.

Start utrke je bio sa kompleksa Panonskih jezera ispod platoa ispod slanih slapova, zatim biciklističkim stazama preko parka Slana Banja potom nazad na kompleks Panonskih jezera oko prvog i drugog Panonskog jezera,  da bi poslije 4 kilometra cilj bio opet na kompleksu Panonskih jezera ispod platoa ispod slanih slapova.

Više o događaju i rezultate po kategorijama pogledajte OVDJE.

(Tuzlainfo.ba)