DSO Promus

ponedjeljak, 13 Maj 2019 22:39

Kiša donijela probleme i u TK: Poplavljena područna škola i nekoliko kuća u Orahovici kod Gračanice

1305 orahovica

Obilne kišne padavine u kasnim poslijepodnevnim satima stvorile su prve probleme na području Tuzlanskog kantona. Na mukama su se našli mještani Orahovice kod Gračanice čiji su stambeni objekti poplavljeni - javlja dopisnik portala Klix.ba.

Kiša je za svega nekoliko minuta stvorila probleme mještanima Orahovice, a nakon izlijevanja lokalnih potoka došlo je i do plavljenja područne škole.

Iako u Kantonalnoj upravi civilne zaštite nemaju informacije o stanju na terenu, konkretno u slučaju vezanom za Orahovicu, fotografije koje je portal Klix.ba dobio od čitatelja pokazuju da je situacija ozbiljna.

Zbog velike količine vode pristup područnoj školi je otežan, a osim ove obrazovne ustanove poplave su zadesile i nekoliko stambenih objekata. 

Osim Orahovice problemi u drugim sredinama u Tuzlanskom kantonu usljed kišnih padavina nisu zabilježeni.

Vodostaj na brani Hidroakumulacije Modrac iznosi 197,79 centimetara, a u odnosu na jučerašnja mjerenja nivo je niži za 17 centimetara. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 35,8 metara kubnih u sekundi

Na mjernom mjestu Hidrološke stanice Karanovac vodostaj rijeke Spreče je 216 centimetara, a početak redovnih mjera od poplava je na 300 centimetara.


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu