Odigrana prva sezona tuzlanske Basket lige: Prvo mjesto za Uniqa osiguranje

by admin
| 13:47

Prošle sedmice okončana je Basket liga koju je organizirao Centar za sport Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Regionalnim košarkaškim savezom Tuzla, a povodom obilježavanja 37 godina postojanja Univerziteta u Tuzli.

U konkurenciji deset ekipa, nakon odigranih 18 kola po dvokružnom sistemu, i razigravanja trijumfovala je ekipa Uniqa osiguranja.

Finale je, kao i cijelo takmičenje, odigrano u Univerzitetskoj dvorani u Tuzli, a sastale su se ekipe Uniqa osiugranja i Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla. Završilo je rezultatom 21:10 u korist Uniqe, dok je treće mjesto osvojio tim NLB Tuzlanske banke.

 Jedan od glavnih ciljeva organizatora bio je da se kroz Basket ligu, koja je trajala dva mjeseca, uposlenici firmi sa područja Općine Tuzla upoznaju, druže i razvijaju interes za bavljenje sportskim aktivnostima kao preventivnim mjerama očuvanja i unapređenja zdravlja.

Alan Alagić, sekretar Centra za sport, istakako je kako je cilj postignut.

 „Ovo je bio pilot projekat za koji možemo konstatovati da je uspješno realizovan, što će najbolje potvrditi informacija da će liga biti nastavljena i to u proširenom izdanju, obzirom da će i drugi pravni subjekti imati priliku da prijave svoju ekipu i uzmu učešće u takmičenju – ističe Alagić.

Jedan od učesnika lige, Muhamed Mehmedović, dekan Mašinskog fakulteta, pohvalio je projekat i samu organizaciju.

 „Sretan sam i zadovoljan što sam bio učesnik Basket lige i nadam se da će liga opstati jer sport nema alternative u današnje vrijeme u kojem ispoljavamo mnogo nezdravih navika, počev od ishrane preko položaja u kojem boravimo na poslu pa sve do stresa koji se skuplja i koji je neophodno izbaciti iz sebe, a ovakve prilike su najbolje za tako nešto jer osim rekreiranja pružaju mogućnost druženja i dobre zabave“.

Za najbolje ekipe i pojedince organizator je dodjelio skromna priznanja.

Pobjedničku ekipu Uniqa osiguranja predstavljali su: Damir Karahodža, Jadranko Biberović i Adnan Nadarević.

(TI/untz.ba)

0501 tabela

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.