DSO Promus

srijeda, 24 April 2019 15:16

Oglasila se i Uprava RMU Banovići: Skup rudara je instruiran pritisak na rukovodstvo Rudnika

2404 rmu

U povodu današnjeg okupljanja dijela radnika RMU „Banovići“ d.d. Banovići, oglasila se Uprava ovog kolektiva.

U saopštenju su naveli da okupljena grupa radnika rudnika „Banovići“ nije na propisan način organizovala protest, niti izabrala predstavnike, kao ni iznijela zahtjeve preko ovlaštene sindikalne organizacije.

" Predstavnici Rudnika razgovarali su sa Sindikatom i rudarima, te od njih tražili da odaberu predstavnike sa kojima će razgovarati i koji će iznijeti svoje zahtjeve što oni do sada nisu učinili i pored toga što je Uprava Društva spremna na sve vrste razgovora.

Obzirom na činjenicu da rudari ne pristaju na razgovore, kao i da je među njima većina onih koji su privilegovani u ovom preduzeću dolazi se do zaključka da je današnji „skup“ instruiran kako bi se izvršio pritisak na rukovodstvo Rudnika, koje je izrazilo žaljenje što se radnici koriste u ove svrhe - ističe se u saopštenju.

Iz Uprave RMU „Banovići“ d.d. Banovići su demantovali natpise u pojedinim medijima u kojima je bilo navedeno da se niko iz Rudnika nije obratio okupljenim rudarima.

- Izvršni direktor za tehničke poslove Rudnika u ranim jutarnjim satima razgovarao je sa prisutnim rudarima, ali u tom momentu oni nisu bili spremni na razgovor - saopštili su iz Uprave Rudnika.

Inače, Upravu Rudnika čine kadrovi koji su odani predsjedniku PDA Mirsadu Kukiću i članovi su njegove stranke.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu