DSO Promus

srijeda, 24 April 2019 09:32

Otvoreno pismo vlasnika stanova u “SPO 15. maj” Tuzla: Od svojih zahtjeva ne odustajemo sve do ispunjenja

1704 spo15maj

Vlasnici stanova SPO 15. maj Tuzla uputili su otvoreno pismo Gradskom vijeću Grada Tuzla. Razlog ovog poteza je, kako su naveli,  nepriključenje objekta na elektrodistributivnu mrežu na što čekaju već duži vremenski period kako bi se stekli uslovi za tehnički prijem objekta. U pismu navode i da je uplaćena prva rata od 86.560KM, ali treba uplatiti i drugu da bi se počelo sa radovima na priključenju. Zato su tražili su da “UK SPO 15. maj “, najavi mirno okupljanje ispred zgrade Gradskog vijeća Tuzla dana 24.04.2019.god kada se trebala održati sjednica GV kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo i skrenuli pažnju Gradskom vijeću na nesprovođenje Odluke GV koje je zadužilo Gradsku upravu za njeno sprovođenje.

” Veliko iznenađenje predstavnika “UK SPO 15. maj “, uslijedilo je nakon održanog razgovora u MUP-u 22.04.2019 u 12:30h sa komandirom PS Centar Fuadom Jašarevićem. Naime, u razgovoru nam je rečeno da je PS Centar prvo obavila razgovor sa Gradskom upravom prije nego su pozvali naše predstavnike te da je potrebno dopuniti Zahtjev za mirno okupljanje. Na sve načine su nas pokušali zaplašiti kako bi se spriječilo održavanje mirnog okupljanja počevši od bezbjedonosne situacije do toga kako „iznuđujemo“ nešto od Gradske uprave.  Nakon toga istog dana u 15h organizujete hitan sastanak kolegija GV na kojem donosite odluku da se sjednica GV sa 24.04.2019.god pomjeri za petak 26.04.2019.god. Pitamo Vas: Zašto je kolegij GV donio takvu odluku da se sjednica GV pomjeri za petak 26.04.2019.godine??? Vjerovatno ste uvidjeli da nećete moći spriječiti poštene građane da dođu na mirno okupljanje jer nemate zakonsko uporište pa Vam je bilo bezbolnije pomjeriti datum održavanja sjednice GV, iznoseći vijećnicima besmislene razloge pozivajući se na preporuku MUP-a TK, i na taj način izbjeći suočiti se sa istinom i svojim nečinjenjem ničega po pitanju “SPO 15 maj” „ – navodi se, između ostalog, u pismu.

Kupci insistiraju na hitnom sprovođenju Odluke Gradskog vijeća Tuzla, a to je priključenje objekta na elektroenergetsku mrežu, a što je uslov i za puštanje u rad centralnog grijanja i vodovodne i kanalizacione mreže koje još uvijek nisu do kraja završene.

Osim toga, insistiraju i na hitnom rješavanju “tzv. Kaiša”, hitnom završetku vanjskog uređenja i asfaltiranju oko objekta i izlaza na saobraćajnicu.

Istakli su da od svojih zahtjeva neće odustati sve do njihovog ispunjenja, pa čak i pod cijenu da spavaju pred Gradskom upravom i štrajkuju glađu.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu