Veliki uspjeh tuzlanskog futsala: FC “Salines” među četiri najbolje ekipe u BiH

by nedim
| 13:17

Ekipa FC “Salines” iz Tuzle ove sedmice igra u polufinalu Premijer futsal lige BiH protiv momčadi FC „Mostar SG“  iz Mostara što je do sada najbolji ostvareni rezultat za ovaj klub.

Tuzlaci su krajem marta u prvom susretu četvrtfinala završnice Premijer futsal lige BiH,  u gostima savladali ekipu MNK „Centar“  Sarajevo rezultatom 7:3  te tako ostvarili istorijsku pobjedu u okviru ovog takmičenja.

Mladi  kolektiv je u ovogodišnjoj sezoni napravio fantastičan rezultat i našao se među četiri najbolje futsal ekipe u BiH. Mlade i ambiciozne Jarčeve, u borbi za titulu prvaka BiH, u srijedu 24.aprila, u gostima čeka teška utakmica protiv  momčadi FC“ Mostar SG“ šampiona i  učesnika Lige prvaka.

„ Mislim da će to biti težak meč i da će igrači dati maksimum kako bi ostali neporaženi. „- kazao je Denis Isanović, kapiten ekipe.

Klub FC „Salines“  formiran je 2013. godine ali procvat doživljava tek 2018. godine kada ga je preuzela nova uprava. Danas je to stabilan premijerligaš sa kvalitetnim i upravljačkim i igračkim kadrom. Kolektiv bilježi uspjehe čemu svjedoče i pohvale za najorganizovaniji futsal kolektiv u BiH koje su dobili od  komiteta za futsal i Centra za edukaciju NSBiH.

U ovogodišnju takmičarsku sezonu, Jarčevi su ušli puni samopouzdanja nakon osvajanja “IV Otvorenog prvenstva Tuzle u futsalu” gdje su pored prvog mjesta u seniorskoj konkurenciji,  osvojili i nagradu za najboljeg igrača i golmana.

„ Premijer liga je bila kao nikad do sada uzbudljiva. Uprkos mnogim povredama,  ekipa FC „Salines“  se plasirala u polufinale sto je izuzetan rezultat te ovaj klub svrstava u jedan od najuspješnijih tuzlanskih kolektiva.“- rekao je Boris Filipović, predsjednik Skupštine kluba.

Filipović je naglasio da uprava kluba ulaže  maksimalne napore da dovede kvalitetne mlade igrače,  nađe sponzore  i obezbjedi uslove za trenažni proces , a sve kako bi se stvorila prava šampionska ekipa i kako bi igrači rastrećeni ulazili u sve utakmice i davali maksimum. Rezultati nisu izostali.

Revanš utakmica protiv Mostaraca igra se u nedelju, 28. aprila od 18.00 sati u tuzlanskom Mejdanu, a jarčevi su pozvali sve ljubitelje futsala da dođu i  daju im podršku na putu ka samom vrhu ljestvice Premijer futsal lige BiH. Zaslužili su aplauze svojih sugrađana jer su promovisali Tuzlu na najpozitivniji način i pokazali kako se igra najbolji dvoranski fudbal – saopšteno je iz ovog kluba.

(Tuzlainfo.ba)