Danas sjednica Skupštine TK: Buran politički vikend iz nas, ko ima 18 ruku?

by nedim
| 7:01
0207 sdp skupstina

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Slađan Ilić, na zahthev 16 poslanika, za danas je zakazao 52. sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera.

Sjednica počinje u 10 sati u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona u Tuzli, a u najavi sjednice je rečeno da će dnevni red sjednice bit će predložen na samoj sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona – hitnog karaktera, mada je  već poznato će se na ovoj sjednici tražiti da se glasa o smjeni sadašnjeg saziva Vlade Tuzlanskog kantona.

Iz oba politička tabora, pozicije koju čine SDP, PDA, SBB, Naša stranka i nezavinski poslanik Smajo Mandžić (19 ruku), te opoozicije u kojoj su SDA, SD BiH, S BiH i DF (16 ruku), pred današnju sjednicu tvrde da imaju većinu u Skupštini.

Tokom vikenda je, kako saznajemo, održana nekolicina sastanaka, što međustranačkih što u “četiri oka” između nekih poslanika i nosilaca političkih procesa u Tuzlanskom kantonu.

Ulog je veliki, obećanja sz dobila “na cijeni”, pa je za očekivati da glasanje o nepovjerenju Vladi Kadrije Hodžića iznenadi mnoge.

Ono što je sigurno, da će danas maske pasti i bez obzira koji blok “pobijedi”, odnosi među koalicionim partnerima, pa i unutar samih stranaka bit će mnogo jasniji. Izborna kampanja za oktobar je već počela.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.