Ministrica Harčin o najavljenoj smjeni Vlade TK: Imaju strah od Ureda za borbu protiv korupcije

by nedim
| 14:04

Povodom najave sadašanje opozicije u Skupštini Tuzlanskog kantona da će pokrenuti proces smjene aktuelne Vlade Tuzlanskog kantona, reagovala je Una Harčin, ministrica pravde i uprave u Vladi Tuzlanskog kantona i članica Naše stranke.

„Formiranje Ureda za borbu protiv korupcije je prvi slučaj da Tuzlanski kanton institucionalno uspostavlja mehanizam za sprečavanje korupcije i postavlja standard u transparentnom djelovanju. Uz to, Ured je depolitiziran, tj. u njemu ne mogu biti zaposleni stranački ljudi, i zadužen da uočene nepravilnosti i sumnje u koruptivno djelovanje javnih dužnosnika prijavljuje Tužilaštvu. Političari i političke opcije koje su do uspostave posljednje Vlade vodile Kanton, prije svih SDA, imaju za cilj da osujete rad ovog Ureda i stvari vrate na stare postavke u kojem će politika opet biti samo drugi naziv za ozakonjeni kriminal. Cilj im je da u Ured postave svoje ljude čiji će posao biti da ne vide nepravilnosti, tako se pravi zarobljena država i takva je bila dosad – istakla je Harčin.

Ona je u izjavi dostavljenoj u vidu saopšenja naglasila i da je do izbora je ostalo deset mjeseci, a u slučaju da opozicija uspije smijeniti sadašnju Vladu, prema njenm mišljenju oni imaju i manje vremena da svoj plan provedu u djelo.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.