Udruženje kupaca “SPO 15. maj”: Tražimo da se uplati preostalih 50% za priključak struje

by admin2
| 12:26

Udruženje kupaca “SPO 15. maj” je na protestima tražilo useljenje u svoje kupljene stanove 15.maja 2018. godine međutim do toga još uvijek nije došlo.

Predstavnici ovog Udruženja su uputili saopštenje za javnost u kojem su naveli da traže od Gradske uprave Grada Tuzla da hitno načini drugi dio uplate (50%) Elektrodistribiciji  za priključak struje jer, kako kažu, dok se to ne uradi nema ni daljih radova na vanjskom  uređenju oko objekta i asfaltiranja cijele površine platoa oko zgrade.

„ Obzirom  da smo toliko puta izmanipulisani i obmanuti  ne želimo  više čekati  na useljenje  i uknjiženje  svojih stanova. Mi  kupci  više nemamo  strpljenja  i  bojimo se velikih problema ako se ne ispune Odluke Gradskog vijeća Tuzla vrlo brzo,  prvenstveno  priključak struje.  Tražimo da se do naredne sjednice Gradskog vijeća Tuzla 24.04.2019. godine uplati preostalih 50% za priključak za struju te da se konačno krene sa radovima. Tražimo da se radovi i brzo završe te da možemo upaliti svjetlo u svojim stanovima ovogodišnjeg 15.maja. Tražimo da se hitno počne,  a i završi vanjsko uređenje objekta i asfaltiranje te da se kupcima obezbijedi useljenje i uknjiženje stanova“  – navode iz ovog Udruženja te ističu da ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, moraju ponovo na ulicu.

(Tuzlainfo.ba)