Bez promjene: Nastava u školama u TK počinje u ponedjeljak

by Tuzla Info
| 20:00

Učenici osnovnih i srednjih škola 31. januara zvanično će se vratiti u školske klupe, te početi drugo polugodište po predviđenom planu i programu za školsku 2021./2022. godinu. Iako svjedočimo povećanju broja zaraženih osoba iz dana u dan, epidemiološka situacija u sektoru obrazovanja za sada je povoljna, stoga će se način izvođenja nastave odvijati kao i prethodno polugodište, kako bi učenici što manje osjetili posljedice pandemije.

“ Sa radošću možemo da kažemo da će nastava u drugom polugodištu školske 2021/2022 godine početi redovno, to je usaglašeno nakon preporuka Kriznog štaba Vlade TK i u konsultacijama sa Ministarstvom obrazovanja, da nastava od ponedjeljka krene redovno”, kazao je za RTV Slon Asim Bojić, šef Odsjeka za predškolsko i osnovno obrazovanje Tuzlanskog kantona.

U narednom periodu nastavit će se pratiti epidemiološka situacija, te će se, ukoliko dođe do pogoršanja korigovati i sam način izvođenja nastave, tačnije preći će se na online model, a sve osnovne i srednje škole spremne su za to, tvrde iz resornog ministarstva.