U četvrtak Izbor sportiste Tuzlanskog kantona za 2021. godinu

by Tuzla Info
| 18:00

Izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona za 2021. godinu bio je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Kadrije Hodžića i ministra kulture, sporta i mladih Zlatana Muratovića sa predsjednikom i generalnim sekretarom Sportskog saveza TK-a Branom Mikićem i Jadranom Lasetovićem. Ovogodišnja manifestacija bit će održana u četvrtak (27. januara 2022.godine) u 17 sati i 30 minuta u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

„Izbor sportiste Tuzlanskog kantona će se održati 28. put, a na ovoj sportsko-kulturnoj manifestaciji bit će izabarani najbolji pojedinci i klubovi koji su ostvarili zapažene rezultate u 2021. godini“, najavio je danas Lasetović.

Tradicionalno, organizator manifestacije je Sportski savez Tuzlanskog kantona, a pokrovitelj Vlada Tuzlanskog kantona, dok će BKC Tuzla, kao suorganizator dati svoj doprinos u realizaciji ovog događaja, koji se tradicionalno održava u ovoj ustanovi kulture.

Također, danas je istaknuto da ova manifestacija spada u red najkvalitetnijih manifestacija ovog tipa u Bosni i Hercegovini, i da će visok nivo organizacije i programa, biti zadržan i ove godine.

„Za Tuzlanski kanton i Tuzlu sportska tradicija je nezaobilazan segment društvenog života. Veliki broj sportista sa vrhunskim dometima, ime Tuzle i ovog regiona sa ponosom su nosili širom Europe i svijeta. Sam čin organizacije ove sportske manifestacije, 28. po redu Izbor sportiste godine Tuzlanskog kantona je svjetlost i pokazatelj snage sportskog duha Tuzle i tuzlanske regije. Duha koji uvijek, a posebno onda kada je najteže, teži da dosegne i pokaže više i bolje. Manifestacija Izbora sportiste je ideja, koja je nakon svih ovih godina dobila veliki značaj. Ovo je događaj koji sam po sebi daje veliki doprinos razvoju sporta“, kazao je danas premijer Hodžić ističući da je i Vlada Tuzlanskog kantona prošle, a posebno ove godine posebnu pažnju posvetila razvoju sporta.

„Osim povećanja sredstava koja smo ove godine namijenili za podršku i razvoj sporta, ove godine, po prvi puta, dio sredstava usmjerit ćemo i u razvoj sportske infrastrukture, kako bismo upravo sportistima stvorili bolje preduslove za postizanje kvalitetnijih sportskih rezultata“, rekao je danas ministar Muratović.

Osim premijera i Hodžića i ministra Muratovića, današnjem sastanku je prisustvovala i pomoćnica ministra za sport i mlade Lejla Elezović