SDA TK: Ideologija nekad respektabilnog SDP-a istopila se između ljubavi sa Radončićem i Kukićem

by nedim
| 16:49

U cilju očuvanja vlasti u Tuzlanskom kantonu, dogovor iz Sarajeva koji su postigli Fahrudin Radončić, Nermin Nikšić i Peđa Kojović rezultirao je ostavkom njihovog polubrata iz koalicije Mirsada Kukića, saopćeno je iz Stranke demokratske akcije – Kantonalni odbor Tuzlanskog kantona.

“Nakon što je dosadašnji predsjednik Pokreta demokratske akcije 5. januara se našao na crnoj listi State Departmenta zbog teških koruptivnih radnji u cilju očuvanja vlasti kozmetološka ljevica, otišla je korak dalje u samouništenju prihvatajući kozmetološke promjene PDA koja je na prvoj konstituirajućoj sjednici za predsjednicu imenovala Elzinu Pirić”, navodi se u saopćenju.

IZ SDA KO TK, navode kako će najodanija žena i proizvod Mirsada Kukića biti zadužena za provođenje njegovih ideja u političkom i svakom drugom životu u Tuzlanskom kantonu.

“Ispunila je uslove koji su u Pokretu demokratske akcije od presudnog značaja jer podsjećamo vas da je u januaru 2019. godine protiv Elzine Pirić Tužilaštvo Tuzlanskog kantona podiglo optužnicu zbog primanja nagrade i trgovine utjecajem, također su optuženi tadašnji načelnik Midhat Husić i Nijaz Mezetović predsjednik OO PDA Kladanj u 2019. godini za utjecaj na v.d. direktora JP Šume TK da smijeni jednog uposlenika sa funkcije rukovodioca Šumarije Banovići”, ističe se u saopćenju i dodaje:

“Sunce koje od jučer grije Banoviće zaposlena je RMU Banovići gdje redovno prima platu od 2700KM, bez obzira što se već drugu godinu nalazi na bolovanju. Znaju to u tzv. ljevičarskoj vlasti čiji programi su bili zasnovani na pričama o borbi protiv korupcije u društvu, istoj onoj vlasti koja osniva Ured za borbu protiv korupcije za čovjekom osuđenim dva puta za koruptivne radnje.”

U saopćenju iz SDA ističu kako su “upozoravali Socijaldemokratsku partiju i njeno rukovodstvo na političko samoubistvo uvođenjem političkog šljama u strukture vlasti, ali nas nisu čuli, mile su im raspodjeljene pozicije i zagrljaj Vladara podzemlja.”

“Ideologija nekad respektabilne Socijaldemokratske partije istopila se između ljubavi sa Fahrudinom Radončićem i Mirsadom Kukićem. Sunce od Banovića jučer je zvanično zasjalo u Hotelu Mellain kada su nespretne izjave naodanije među odanima nagrađene predsjedničkom pozicijom”, navodi se u saopćenju.

Izbor Elzine Pirić nije samo poruka Socijademokratskoj partiji kao koalicionom partneru, već i sapanjskom Pokretu demokratske akcije koji od kandidata za predsjednika u organima stranke imaju samo mjesto jednog potpredsjednika, navodi se u saopćenju.

“Odanost i sestrinski odnosi između Banovića i Sapne očigledno se tope u trenutku kada je međustranačka borba za fotelje u igri. Postavljamo jasno pitanje partnerima iz koalicije sa PDA koji su amaterski ponijeli odgovornost optužbi za tešku korupciju, da li vam je danas išta jasnije? Znate li s kim imate posla? Da li je ovo revolucionarni trenutak u borbi protiv korupcije premijeru Hodžiću i šta će uraditi Tužilaštvo Tuzlanskog kantona po pitanju tvrdnji State Departmenta, ministrice pravosuđa Una Harčin? Osjećate li moralnu i ljudsku obavezu uputiti izvinjenje svojim biračima?”, poručili su iz SDA TK.