Predsjednička stolica PDA ostaje u Banovićima: Elzina Pirić zamijenila Mirsada Kukića

by nedim
| 18:11

Elzina Pirić  je nova predsjednicu Pokreta demokratske akcije (PDA) nakon što je ostavku na to mjesto, a prema ranijim najavama, podnio Mirsad Kukić.

Podsjećamo, Kukić je ostavku podnio nakon uvođenja američkih sankcija, ali i pod prijetnjom koalicionih partnera u Vladi TK, da će doći do pada vlasti u Tuzlanskom kantonu kojom sa najvećim kapcitetom upravljaju SDP i PDA, te Naša stranka, SBB i samostalni zastuonik/zastupnici.

Odluka je jednoglasno donesena na Konstituirajućoj sjednici Glavnog odbora PDA, održanom danas  u Tuzli.

Novoizabrana predsjednica PDA Elzina Pirić je nakon što je zvanično preuzela funkciju, Kukića nastavila oslovljavati predsjednikom.

– Uvijek dolazi do smjene generacija i novih politika. Predsjednik Kukić je dio ovog pokreta i hvala dragom Bogu napravio je sistem u kojem se nalaze kvalitetni ljudi koji su u stanju razmišljati svojom glavom, ali i posavjetovati se sa mudrom glavom koja zna puno više od nas jer je mudrost na njegovoj strani, a energija i rad su pred nama – naglasila je danas Elzina Pirić.

Danas je za generalnog sekretara PDA ponovo izabran Samir Imamović, za predsjednika Glavnog odbora Jakub Suljkanović, dok su potpredsjednici stranke Nesib Serhatlić, Azra Pašalić, Mujo Puzić i Senad Alić.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.