Biblioteka “Derviš Sušić” Tuzla dobila vrijednu donaciju od Instituta “Ibn Sina”

by nedim
| 9:00

Delegacija Naučnoistraživačkog instituta “Ibn Sina”, na čelu sa direktorom, Mohammadom Hossen Abbasi Valadijem, posjetila je 13. januara 2022. godine Narodnu i univerzitetsku biblioteku „Derviš Sušić” Tuzla, gdje su se sastali sa direktoricom Mirnom Trifković.

Ovom prilikom, Biblioteci je uručena vrijedna donacija izdanja Instituta “Ibn Sina”, koja uključuje 40 monografskih publikacija i izdanja časopisa Znakovi vremena koji će biti na raspolaganju studentima, istraživačima i ljubiteljima djela iz područja humanističkih nauka.

– Naučnoistraživački institut “Ibn Sina” djeluje više od 25 godina u Bosni i Hercegovini. Do sada je objavljeno preko 80 naslova knjiga iz oblasti islamske filozofije i kniževnosti. Izdanja Instituta kao, prijevod Divana Hafiza Širazija, Perzijsko-bosanski rječnik, prijevod knjiga Williama Chitticka Sufijski put ljubavi i Sufijski put spoznaje, osvojili su nagrade na međunarodnim sajmovima knjiga u BiH, kao i Iranu. Institut ima i periodičnjak “Znakovi vremena” u kojem radove objavljuju profesori iz BiH i regiona – pojasnio je u svom predstavljanju direktor Instituta, gospodin Valadi.

Predstavnici Biblioteke su goste proveli kroz Iranski kutak, upoznali sa radom i odjeljenjima koja su na raspolaganju korisnicima bibliotečkih usluga i izrazili zahvalnost na ovoj vrijednoj donaciji.

– Razgovarali smo o nekim zajedničkim aktivnostima u budućnosti i ovom posjetom su postavljeni temelji dobre saradnje koja je pred nama. Sigurni smo da će članovima naše biblioteke donirani naslovi biti od velike koristi i ovom prilikom se zahvaljujem delegaciji Instituta “Ibn Sina” što na ovaj način doprinose ostvarivanju ciljeva naše biblioteke i obogaćivanju našeg knjižnog fonda – rekla je direktorica Biblioteke Mirna Trifković.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend