FK Sloboda: Danas počele zimske pripreme, Žižović ostao bez dva igrača

by nedim
| 18:29
0123 sloboda pripreme

Prvi tim FK Sloboda danas je počeo sa pripremema za prolejtni dio prvenstva u koji nakon 19 odigranih utakmica ulaze sa sedme pozicija i sa 24 osvojena boda.

Na Slobodinom prvom treningu šesf struke Malde Žižović je prozvao 21 igrača a to su Semir Bukvić, Filip Erić, Miloš Karišik, Emir Jusić, Tarik Kapetanović, Kenin Devedžić, Muharem Ćivić, Harun H.Beganović, Eldar Mehmedović, Saša Maksimović, Said Husejinović, Tarik Saletović, Dženis Beganović, Miloš Zličić, Mirsad Ramić, Abid Mujagić, Haris Hasanović, Mladen Veselinović, Alen Kurtalić, Adi Alić, Amar Pekarić.

– Prvi dio ćemo odraditi ovdje, a nakon desetak dana planiran je odlazak u Medulin. Nadam se da ćemo se dobro spremiti za prvenstvo i Kup. Želimo ove polusezone napraviti jedan mali iskorak, iako nemamo pritisak što se tiče kluba. Imamo sportski pritisak, želimo pokazati da rezultati nisu plod slučajnosti – kazao je danas Žižović.

Nakon Amara Beganovića koji je potpisao za slovenskog prvaka Muru, Mladen Žižović je potvrdio da će još jedan fudbaler napustiti Slobodu. Radi se o iskusnom veznjaku Eldaru Hasanoviću, kojem je istekao ugovor sa Slobodom. Iako je postojala teoretska mogućnost da ugovor bude obnovljen, ipak od toga neće biti ništa, te je veznjak sada slobodan u potrazi za novim klubom.