Munib Efendić novi direktor Zavoda za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa TK

by nedim
| 12:59

Vlada Tuzlanskog kantona je donijela Odluku kojom daje saglasnost na Odluku Upravnog odbora Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog nasljeđa Tuzlanskog kantona o imenovanju Muniba Efendića na poziciju direktora Javne ustanove Zavod za zaštitu i korištenje kulturno – historijskog i prirodnog nasljeđa Tuzlanskog kantona, na period od četiri godine.

Munib Efendić prof. historije i geografije. te mr.sc. političkih nauka, kadar je SDP Lukavac u čijoj je općinskog organizaciji obavljao više funkcija , te aktulelni član GO SDP BiH. Obnašao je i funkcije u Povjereništvu SDP Lukavac i KO SDP Tuzla u periodu kada je ovoj stranci nastao raskol prelaskom dijela članstva u SD BIH.

Efendić je bio ranije član upravnih i nadzornih odbora u kojima je SDP u raspodjeli kadrova imao “svoja mjesta”, a među kojima i JP „Spreča“ d.d. Tuzla, te nedavno JP RTV TK.  Bio je i SDP-ov kandidat za načelnika općine Lukavac 2012. godine.

U ranijem mandatu funkciju direktora u ovoj ustanovi je obnašao mr.sc. Kemal Nurkić, od nedavno i stručni saradnik za orjentalno i nematerijalno naslijeđe u istoj javnoj ustanovi. /A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.