Centar za ples i rekreaciju Tuzla omogućio besplatnu školu plesa

by Tuzla Info
| 21:00
0809 centar za ples

U proteklom periodu, Centar za ples i rekreaciju iz Tuzle završio je implementaciju dva projekta.

Prvi projekat:”Osnaživanje djece kroz ples” pod pokroviteljstvom Grada Tuzla koji se završio krajem decembra 2021. godine. Projektom je bilo obuhvaćeno trinaest osnovnih škola koje gravitiraju na području Grada Tuzla. Odazvalo se dosta djece, od prvog do devetog razreda, koja su trenirala kroz tri grupe, dva puta sedmično, subotom i nedjeljom, u modernom i funkcionalnom prostoru u zdravom okruženju. U najvećem procentu plesali su HIP HOP, ali upoznali su se i sa društvenim plesovima i sa Univerzalnom školom sporta i njenom metodologijom. Bilo je očigledno da uživaju i djeca i roditelji.

Drugi projekat:”Razvijajmo se kroz ples” pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture sporta i mladih TK obuhvatio je djecu koja žele besplatno učiti Balet i metodologiju Univerzalne škole sporta. Besplatni treninzi su bili jednom sedmično.

Centar za ples i rekreaciju na kraju je organizirao zabavu za svu djecu iz programa Centra na kojoj je udijelio certifikate djeci koja su pohađala besplatnu školu u okviru implemetacije ovih projekata. Zabavi je prisustvovao veliki broj djece za koju je pripremljeno osvježenje i animatori koji su zabavljali djecu. Bila je ovo lijepa zabava koju su pratili i roditelji iz druge prostorije.

Kroz učešće u besplatnoj školi plesa djeca su naučila nove korake i koreografije, družili se, zabavljali i na taj način jačali timski duh i samopouzdanje. Pored toga, socijalizirali su se, upoznali se sa djecom iz drugih škola i mjesnih zajednica, povezali se i u konačnici trenirali su redovno i time jačali svoje psihofizičko zdravlje. Ples je posebna tehnika koja razvija lijepo raspoloženje jer ga pokreće muzika, a muzika i ples su intimno povezani. Djeca su na ovaj način dobila usmjerenje prema izvrsnoj tehnici rekreacije koja sa sobom nosi i zabavu i razonodu. Posebna vrijednost ovih projekata ogledala se u tome što su besplatnu školu plesa mogla pohađati djeca slabijeg imovinskog stanja koja nemaju mogućnost plaćanja mjesečnih članarina.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.