Za dječake iz sjeveroistočne Bosne: FK Sloboda organizovao prvu selektivnu utakmicu

by nedim
| 18:52

Sa željom da okupe mlade talente sa područja sjeveroistočne Bosne, na stadionu Tušanj je danas odigrana prva selektivna utakmica FK Sloboda, koja je organizovana za dječake rođene 2007. godine i mlađe.

– Danas smo imali priliku gledati djecu rođenu 2007. godine i mlađe. Ponosni smo na činjenicu da smo danas imali priliku gledati djecu iz cijele Bosne i Hercegovine, a ne samo iz regije sjeveroistočne Bosne. Oni su opravdali naš potez i pokazali su da bi u nastavku sezone trebali biti jači. Nastavit ćemo sigurno sa organizacijom selektivnih utakmica i nadam se da će nam to u konačnici donijenit dobru igru i rezultate, ali i mlade fudbalere koji će prerasti u profesionalce od kojih će koristi imati i klub”, kazao je Adnan Osmanhodžić, koordinator omladinskog pogona FK “Sloboda”.

U dobrom raspoloženju i lijepoj atmosferi djeca iz različtih krajeva su, stručnoj komisiji sastavljenoj od licenciranih trenera, prezentovali svoje najbolje vještine i neki od njih će sigurno dobiti poziv da se priključe selekcijama Slobode.

Sutra je na rasporedu selektivna utakmica za 2006. godište.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.