Izetbegović: Razlaz sa Kukićem je koštao SDA, hoće li takvu snagu pokazati Naša stranka i SDP?

by nedim
| 16:00

U intervjuu za Faktor, Bakir Izetbegović, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) govorio je i o aktuelnoj temi stavljanja Mirsada Kukića, predsjednika PDA, na američku “crnu listu” zbog korupcije.

Na novinarsko pitanje da li je SDA predugo tolerisala sve što se dešavalo u Banovićima, te da li seSDA mogla ranije razići sa njim, Izetbegović je odgovorio:

– Postojale su priče o korupciji, o teroru nad ljudima, ali ono što je bila činjenica, vidljiva i opipljiva, jeste bila masovna podrška naroda u Banovićima, pa i šire, Mirsadu Kukiću. Pobjeđivao je na stranačkim i na parlamentarnim izborima. Sukob s njim, i strukturom koja ga je pratila je nosio ogroman rizik po SDA u Tuzlanskom kantonu. Unatoč tome, odlučili smo se na njegovu smjenu jer smo se uvjerili da su ti rezultati u ogromnoj mjeri postizani nedemokratskim metodama. Cijena ove smjene je bila veoma visoka za SDA, jer se stranka na lokalnom nivou podijelila, ostali smo bez dosta kadrova i hiljada glasova, ali smo ljudima vratili vjeru u pravdu i demokratiju. Vidjećemo da li će ovakvu snagu i principijelnost pokazati i trenutačni Kukićevi koalicioni partneri, Naša stranka i SDP.

Kompletan intervju pročitajte OVDJE.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.