KO SDA TK pita Karadžina: Kako ministre?

by nedim
| 20:29

Kantonalni odbro SDA TK danas se oglasio saopštenjem za javnost koje prenosimo u nastavku:

U proteklih skoro godinu dana ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Zvjezdan Karadžin je održavao sastanke sa ministricom u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine Editom Đapo, na stranici Vlade Tuzlanskog kantona najavljivao početak zajedničkih aktivnosti sa Gradom Tuzla, na facebook stranici stranke napisano je da su počeli rješavati pitanje zagađenja zraka u Tuzli i okolini.

Bile su to lijepe vijesti za uho prosječnog čitatelja kome zagađenje vazduha nije struka kao našem uvaženom univerzitetskom profesoru i ministru Karadžinu. Trebali smo vjerovati struci, zvanju, nauci, kao u svim normalnim zemljama, ali osim rečenica koje su pokazale da je sve u marketingu, obećanju, nećemo moći osjetiti, niti vidjeti ništa drugo.

Pristali univerzitetski profesori na prepisivanje lekcija iz susjedne Srbije, gdje bitno reći da se uradilo, a radili se uopšte, koga briga i ko će provjeravati?

Prvo što je univerzitetski profesor mogao objasniti javnosti jeste da rješenje zagađenja zraka ne može biti u nekoliko poteza i da ne zavisi samo od Tuzlanskog kantona, već i mnogo vanjskih faktora, ali ima ministar metode, biće prezentirane u javnosti, a u praksi ćemo pričekati.

Ono što Vlada Tuzlanskog kantona aktivno radi već godinu dana jeste da ulaže u jeftino prezentiranje lažnih vijesti, slikanja djece u zdravstvenim ustanovama u cilju vlastite promocije, loše čita napisana saopštenja, organizira prijeme za jadikovanja političara građanima, prema naredbi Banovića i Sapne vrši smjene nepodobnih kadrova.

Duga lista poteza marketinške Vlade Tuzlanskog kantona.

Razočaravajući potezi profesora Univerziteta u Tuzli pod rektoratom doktoranata Univerziteta Kallos, jeftini trikovi u kojima vjeruju u vlastite laži, valjda da bi i sebe prevarili dok na papirićima primaju naredbe kome i koliko iz Budžeta Tuzlanskog kantona da se dodjeli jer idu izbori, a u kampanju mnogi iz Vlade Tuzlanskog kantona bez finansija ne mogu.

Licemjerno je da su ideologije stranaka zasnovali na pljuvanju Stranke demokratske akcije, a onda dobili priliku biti dio vlasti i postali gori, nebitni pred onima kojih se SDA riješila i zbog kojih Stranka demokratske akcije i danas trpi pritisak.

Grupi univerzitetskih profesora momci sa sela su pokazali šta je politika i kako se mora kad glavni Baja naredi, zbog toga su od rješavanja pitanja zagađenja zraka u Tuzli i okolini ostale samo lažne informacije na stranici „Njihove stranke“, Vlade Tuzlanskog kantona i Javnog servisa Tuzlanskog kantona.

Do tada ćemo kupiti maske i kako ministar Karadžin u jednoj izjavi reče:“Najviše umirati od zagađenja zraka.“ – navedeno je u saopštenju KO SDA TK.