NLB web baner 770x95px 2

petak, 22 Mart 2019 20:16

Dugogodišnji problem: U Tuzli razgovarano o iznalaženju uslova za rad Muzičke škole

2203 sastanak muzicka

U cilju iznalaženja adekvatnih uslova za rad osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli, koje Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona kontinuirano provodi, danas je upriličen radni sastanak.

Radnom sastanaku prisustvovali su ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović, gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, predstavnici resornog ministarstva i Grada Tuzle, direktori osnovne i srednje muzičke škole, predsjednici školskih odbora, te predsjednici Vijeća roditelja.

Razgovaralo se o utvrđivanju budućeg zajedničkog djelovanja i rješavanju problema prostornih kapaciteta i uslova rada u ovim školama, adaptacijom postojećeg školskog objekta ili izgradnju novog modernog objekta muzičke škole u Tuzli, obzirom da obje škole koriste prostorije JU OŠ „Centar“ Tuzla, te da uslovi za odgojno-obrazovni rad nisu na zadovoljavaćujem nivou.

Na zadovoljstvo učesnika, na sastanku su usaglašeni zajednički stavovi i pravci budućeg djelovanja, s ciljem konačnog rješavanja postojećeg problema i stvaranja optimalnih uslova za rad osnovne i srednje muzičke škole u Tuzli – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu