Predstavnici boraca TK: Pokušava se izjednačiti žrtva i agresor

by Tuzla Info
| 15:00

Koordinacija boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona smatra da je podizanje optužnice tužioca Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva Bosne i Hercegovine, protiv komandanta Prve teočanske brigade Dževada Avdičevića i njegova tri saborca pokušaj određenih krugova moći, da izjednače žrtvu i agresora, rečeno je između ostalog na današnjoj konferenciji za novinare. Koordinacija podržava rad državnih pravosudnih institucija, ali napominju da su pripadnici Armije R BIH tokom 92 – 95 godine branili narod i teritoriju BiH od agresora.

“Koordinacija boračkih saveza izražava svoju zabrinutost ,zbog perioda kada se podižu te opužnice u momentima, koji su po državu opasni kada se ruši država, ali i period kada se vrši bojkot odnosno kada se pojedini zločinci, koji su vodili agresiju i operacije agresorske vojske na BiH skrivaju u drugim zemljama. Koordinacija daje podršku pravosudnim institucijama u BIH, ali smo i svjesni da sve što je radila Armija BiH je odbrana od agresije od zla koje je dolazilo ne samo od strane naroda koji su živjeli u BIH, već i od država, koje su oko BIH a to su Srbija, Hrvatska i Crna Gora, rekao je Muzijet Kahrimanović, predsjednik boračkih organizacija i saveza TK.

” Ovdje se zna da ona strana i svijet pokušava na neki način da izjednači ljude ,koji su branili i one koji su uništavali BIH, nemojte se čuditi kada neko od nas koji sjedimo ovdje budemo sjedili na tim optuženičkim klupama, pa čak i oni koji nisu ni upoznati, šta znači linija i šta znači voditi borbu iz jednog prostog razloga, što treba napraviti jedan balans, a balans je da u ovoj državi nema pobjednika da u ovoj državi nema agresora. Neće se sigurno zaustaviti na tim ljudima, mora se naći načina kako da približno taj broj ljudi koji su napadali i branili BIH bude isti, mislim da to nije pošteno i da mladost mora dići svoj glas i stati u zaštitu svojih očeva,baba prijatelja, istakao je Fahrudin Hasanović, predsjednik Saveza RVI TK.

 

Tuzlainfo/RTV Slon

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.