U TK značajno smanjen broj migranata

by Tuzla Info
| 14:00

Vlada Tuzlanskog kantona je prihvatila Informaciju o aktuelnoj situaciji u vezi sa migrantima na prostoru TK za novembar 2021. godine.

Tokom prošlog mjeseca službenici policije su pronašli i evidentirali 32 migranata, koji kod sebe nisu imali identifikacione dokumente ili potvrdu o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil. U odnosu na oktobar, kada je evidentirano njih 58, radi se o smanjenju broja evidentiranih migranata. Tokom novembra najveći broj migranata evidentiran je iz Afganistana 18, Pakistana 12 i Alžira 2 migranta.

U ovom periodu evidentirana su 3 krivična djela koja su počinili migranti i to: nanošenje teških tjelesnih povreda u pokušaju, paljevina i teška krađa. Pored toga policijski službenici su, radeći na identifikaciji i pronalasku izvršilaca krivičnih djela iz ranijeg perioda, zadokumentovali jedno krivično djelo teška krađa, za koje postoje osnovi sumnje da ga je počinio migrant iz Alžira, o čemu je protiv tog migranta Kantonalnom Tužilaštvu dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.