NLB web baner 770x95px 2

utorak, 19 Mart 2019 19:05

Ni Bešlagić neće u koaliciju sa Kukićevom PDA: Za nas je PDA nacionalna stranka!

1903 beslagic

Predstavnici četiri političke partije danas su u Tuzli razgovarali o formiranju vlasti, no ni jedan zaključak nisu usvojili jer nemaju potrebnu natpolovičnu većinu. KO SDP-a BiH Tuzla bio je domaćin predstavnicima Naše stranke, SBB-a i Stranke za BiH, dok su se članovi DF-a oglušili na poziv SDP BiH.

Predstavnici SBB-a saopštili su da pregovarački kapacitet sa dva proširuju na devet ili deset mjesta, što praktično znači da Radončić na mala vrata pokušava uvesti u vlast Kukićevu partiju PDA.

"Ovi iz SBB-a su se izjasnili da sada nastupaju kao "devetka" i da je to sve u ime stranke SBB" – kazao je za Faktor zastupnik Naše stranke Selim Bešlagić.

" Mi imamo naš stav. Ne idemo ni sa kakvim nacionalnim strankama. To ako neko pokuša, mi ćemo procijeniti i donijeti odluku koja je u duhu našeg zaključka. Mi smo od početka bili ti koji su govorili da neće sa nacionalnim strankama. Za nas je to i PDA" – izjavio je Bešlagić.

Bez obzira na najavu SBB-a da ubuduće nastupaju kao "devetka", taj pokušaj uvođenja PDA u vlast za Našu stranku je neprihvatljiv.

" Oni neka meni pokažu da su prešli u SBB, ja ću početi drugačije razmišljati " – dodaje Bešlagić.

Bez sedam zastupnika PDA i dva zastupnika Stranke za BiH, blok kojeg bi činili SDP, Demokratska fronta, Naša stranka i SBB nije u mogućnosti formirati vlast.

- Pravo da vam kažem, ne znam ni sam kako će SDP izaći na kraj sa svim ovim – zaključio je Bešlagić.

(TI)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu