VIDEO / Tradicionalna akcija Tuzlaka: I ove godine obradovali mališane iz Cerske

by nedim
| 10:11

Kada bismo upitali učenike područne škole u Cerskoj koji su im najradosniji školski dani u godini, odgovor bi definitivno bio dani decembra, a razlog ne bi bio samo snijeg, nego cjelokupna zimska čarolija koju upotpunjavaju brojni prijatelji, neki samim prisustvom i velikim srcem, neki poklonima, drugi osmijehom, a treći sa svim navedenim.

 Tako su i ove godine zahvaljujući brojnim prijateljima iz Tuzle i inostranstva, Tuzlaci koji već duži niz godina realiziraju razne projekte na području Podrinja, obradovali mališane u Cerskoj. 

– Smatram da je svaka podrška ovoj djeci važna, da vide da nisu sami i da neko misli na njih. Tu smo već evo čini mi se 16 godina za redom i do sada smo ispratili nekoliko generacija. Pomažemo na razne načine i koliko možemo. Prvenstveno nam je cilj druženje sa mališanima i taj duh prijateljstva već odavno se osjeća. Ovoga puta pomoć pri pakovanju i podjeli paketića pružio je i prijatelj Sulman iz Pakistana, koji je po prvi put posjetio ovo mjesto. Želja mi je bila da vidi kako naši ljude žive na ovom području, a isto tako i da upozna djecu, rekao je za Tuzlainfo.ba Senad Pirić, organizator akcije.

Učiteljica Alema Talović i Nizama Sejmenović istakle su da su djeca veoma sretna zbog paketića koje su dobili, te su izrazile zahvalnost za dugogodišnju saradnju sa dobrim ljudima iz Tuzle.

– Disciplinirano čekanje u redu za paketić ne može ostaviti ravnodušnim nikoga, pogotovo ako se zna da se radi o djeci čiji su roditelji nezaposleni. Stoga, ovakav znak pažnje prema našoj djeci vrijedan je svake hvale i djeca su se zaista obradovala. Svi su jako sretni i zadovoljni, zbog čega se zahvaljujemo našim Tuzlacima i gostu iz Pakistana, kazala je ovom prilikom učiteljica Alema.

Nakon škole, tuzlanski novogodišnji konvoj uputio se u vrleti ceranske doline gdje je također podijeljeno još nekoliko paketića mališanima koji još nisu krenuli u školu./A.V./