Kadroviranje Vlade TK: Alen Kamerić direktor UKC Tuzla, imenovana četiri upravna odbora

by nedim
| 19:25

U okviru kadrovskih pitanja Vlada TK je danas privremeno imenovala upravne odbore Kantonalne agencije za privatizaciju Tuzlanskog kantona, JU Veterinarski zavod Tuzlanskog kantona i Zavoda za javno zdravstvo Tuzlanskog kantona i imenovala Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Tuzlanskog kantona.

Vlada je također i dala saglasnosti za imenovanje direktora JZU Univerzitetski klinički centar, kao i vršilaca dužnosti direktora, izvršnog direktora za saobraćaj i tehniku i izvršnog direktora za marketing i razvoj JP „Međunarodni aerodrom Tuzla”. Donesena su i rješenja o imenovanju predsjednika i članova školskih odbora.

Iako u zvaničnoj informaciji Odjela za informisanje Vlade TK nisu navedena imena imenovanih na spomenute funkcije, potvrđeno nam je da je saglasnost na imenovanje direktora JZU UKC Tuzla data za dr. Alena Kamerića, koji je u dva mandata već bio imenovan za v.d. direktora.

Upravni odbor UKC-a donio je odluku o imenovanju Kamerića na mandat u trajanju od četiri godine, a tu odluku je danas potvrdila Vlada./TI/

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.