TK i dalje na nezavidnom nivou po broju vakcinisanog stanovništva

by Tuzla Info
| 8:00

Kontinuirani pad broja oboljelih od Covid 19 obilježio je epidemiološku situaciju u protekloj sedmici, saopšteno je na sastanku Koordinacionog tijela Vlade Tuzlanskog kantona za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije.

Tokom proteklih sedam dana zabilježena su 43 smrtna slučaja dok je broj hospitaliziranih osoba, mada u padu, i dalje veoma visok, kazao je ministar zdravstva Tuzlanskog kantona Božo Jurić, te naglasio da „iako se epidemiološka slika popravlja i dalje je neophodan oprez i poštivanje mjera koje su na snazi“. Potvrđen je 361 slučaj obolijevanja te je srazmjeno manji broj onih koji su testirani.

Prema podacima iz Zavoda za javno zdravstvo TK u protekloj sedmici aplicirano je ukupno 6000 doza vakcina i uglavnom se radi o revakcinaciji.

Veliki pomak kada je u pitanju odziv na vakcinaciju nije zabilježen ni u Domu zdravlja Tuzla, gdje je samo 169 osoba vakcinisano prvom dozom u posljednjih sedam dana.

Na području Tuzle do sada je upotrijebljeno 70.000 vakcina, od čega je u posljednjoj sedmici dato 1329 i uglavnom je riječ o trećoj dozi, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade TK.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.