Prvenstvo FBiH u kuglanju: Tuzlak Senad Jogunčić se plasirao u finale Prvenstva BiH

by Tuzla Info
| 18:00

Proteklog vikenda u kuglani Zetra u Sarajevu održano je finale pojedinačnog prvenstva Federacije BiH u kuglanju. Na finalu je nastupilo 24. igrača koji su izborili pravo nastupa kroz kvalifikacije koje su održane u Kaknju i Mostaru 11 i 12. decembra.

U Zetri su nastupila tri igača Slobode koji u dva nastupa nisu uspjeli povezati dobre nastupe.

Prvi nastup u subotu Senad Jogunčić je odigrao odlično i sa 635 oborenih čunjeva bio najbolji pojedinac takmičenja. Dobar nastup je imao i Midhat Jogunčić koji je sa 593 oborena čunja dijelio treće mjesto nakon prvog dana. Nermin Kasumović je u prvom nastupu oborio 550 čunjeva što je bilo dovoljno za 15 mjesto nakon prvog dana.

Drugog dana igrači su nastupali po plasmanu tako da je na stazu iz redova Slobode prvi izašao Kasumović i ostvario izuzetno dobar rezultat sa 598 oborenih čunjeva ali već tada je bilo izvjesno da će se izuzetno teško plasirati među 8 najboljih što osigurava nastup na finalu pojedinačnog prvenstva BiH. U posljednjem bloku drugog dana su nastupali Senad i Midhat Jogunčić s obzirom na nastup prvog dana očekivala se borba za medalje ali obojica su odigrala izuzetno loše Senad 538 oborenih čunjeva što je bilo dovoljno za 8. mjesto koje vodi u finale a Midhat 549 oborenih čunjeva na kraju 12. mjesto u ukupnom poretku.

Prvo mjesto osvojio je Marijo Prljević koji je u oba dana imao ujednačene nastupe (605 i 603)

Drgo mjesto je osvojio Izudin Herenda koji je izvrsnim drugim nastupom 638 osvojio srebrenu medalju (prvi nastup 565).

Treće mjesto Nermin Hrustemović (590 i 602)

Finale pojedinačnog prvenstva BIH se igra u Tomislavgradu krajem aprila 2022. godine.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.