Protest: Mještani Par Sela, Pasaca i Morančana traže stabilno snabdijevanje el. energijom

by nedim
| 18:50

Mještani naselja Par Selo, Pasci i Morančani kod Tuzle održali su danas mirno protestno okupljanje zbog konstantnih prekida u isporuci električnom energijom, sa kojima se susreću već godinama.

Mještani koji su bez el. energije nedavno biti tri dana ističu da to nije samo slučaj kada su u pitanju vremenske nepogode. Dani bez električne energije im još teže padaju u zimskom periodu jer to utiče i na probleme sa grijanjem.

Probleme u ovim naseljima građani imaju i sa nestabilnim naponom, zbog čega im se često kvare i električni uređaji. Više puta je tražena i adekvatna reakcija Elektrodistribucije Tuzla, koja kako tvrde nezadovoljni mještani, nije adekvatna ističući da rekonstrukcija i obnova eletromreže ide veoma sporo.

– Smatramo da njihova obećanja zadnjih trideset godina ne nude nikakvu bolju budućnost. Konstantni remont i navodna ulaganja u mrežu apsolutno nema nikakvog pomaka jer da se nešto ulaže kako oni to nama prezentiraju, mi bi bili Švicarska – izjavio Mario Stepić je član neformalne grupe građana koji su išli na razgovore u Elektrodistribuciju Tuzla.

Danas je istaknuto i da ukoliko ne dođe do rješavanja njihovih problema, naredno okupljanje mještani su najavili pred Elektrodistribucijom Tuzla.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.