DSO Promus

četvrtak, 14 Mart 2019 16:33

Grad Tuzla: Potpisani sporazumi o izgradnji deset novih stambenih objekata

1403 triprtitni

U Gradskoj upravi Tuzla danas su potpisani tripartitni sporazumi u okviru Projekta za oporavak od poplava u FBiH, a čiji potpisnici su gradonačelnik Grada Tuzle, menadžer projekta Hilfswerk Austria International i odabrani korisnici. Radi se o 12 korisnika, od kojih su dva predviđena za sanaciju, a deset korisnika za izgradnju novih stambenih jedinica.

Program za oporavak od poplava – stambeno zbrinjavanje predstavlja nastavak napora Evropske unije na ublažavanju posljedica katastrofalnih poplava/klizišta iz 2014. godine. Program, započet u septembru 2017. godine, ima za cilj da stambeno zbrine i ekonomski osnaži najugroženije porodice čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima.

Vrijednost Programa je 15 miliona EUR, finansira ga Evropska unija, u iznosu od 12,5 miliona eura, u saradnji sa entitetskim vladama, partnerskim općinama i gradovima i UNDP u BiH. Program implementira UNDP u BiH, zajedno sa Arbeiter-Samariter-Bund (ASB), Hilfswerk International (HWI), Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i partnerskim općinama i gradovima. Grad Tuzla je sufinansirao izgradnju stambenih jedinica u iznosu od 5.000 KM po stambenoj jedinici.

Program se implementira u 44 općine i grada u BiH: Banja Luka, Bijeljina, Bratunac, Brod, Cazin, Doboj, Doboj Istok, Domaljevac-Šamac, Donji Žabar, Goražde, Gračanica, Gradiška, Jezero, Kakanj, Kalesija, Kostajnica, Laktaši, Lopare, Maglaj, Modriča, Novi Grad, Odžak, Orašje, Petrovo, Prijedor, Prnjavor, Sapna, Srbac, Srebrenik, Šamac, Šekovići, Šipovo, Teslić, Tešanj, Travnik, Tuzla, Ugljevik, Vareš, Vlasenica, Vogošća, Zavidovići, Zenica, Zvornik i Žepče – saopšteno je iz Gradske uprave Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu