Kantonalno Tužilaštvo TK: Pljačkaš iz Sparkasse banke ukrao oko 30.000 KM

by admin2
| 13:43
  •  
  •  
  •  
  •  

Foto: Ilustracija

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne namjene MUP-a TK u jučerašnjoj je pljački poslovnice Sparkasse banke u Lukavcu otuđio oko 30.000 KM, potvrđeno je za RTV Slon iz Kantonalnog tužilaštva TK. 

Dežurna tužiteljica Tužilaštva TK je kazala da je počinilac pronađen i uhvaćen zahvaljujući građanima koji su pokazali visok nivo svjesnosti u ovim momentima. ”N.N osoba je ušao u poslovnicu, maskiran, prijeteći radnicama iznudio novac od njih i napustio poslovnicu. Jedan od građana je primijetio čudno ponašanje ove osobe, te je prijavio službenicima policije, nakon čega je i uhvaćena,” – objašnjava Lejla Gazibegović, dežurna kantonalna tužiteljica.

Također, iz Sparkasse banke su u svom zvaničnom saopštenju obavijestili  javnost da niko od klijenata koji su se tom prilikom nalazili u banci ili zaposlenih nije povrijeđen. ‘‘Sparkasse bank BiH želi ovom prilikom zahvaliti požrtvovanosti službenog lica koje radi na osiguranju banke, kao i pripadnicima hitne pomoći i PU Lukavac na njihovoj profesionalnosti i ažurnosti’ – stoji u saopštenju.

(TI/RTV Slon)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.