SDP GO Tuzla: Nelegalna anketa članova oko, navodnog, ulaska u vlast na nivou TK

by admin2
| 12:19
  •  
  •  
  •  
  •  

Gradska organizacija  SDP-a Tuzla obavještava javnost, svoje članove i simpatizere, da se  vrši nelegalna anketa članova Gradske organizacije SDP BiH Tuzla oko navodnog ulaska u vlast na nivou Tuzlanskog kantona. Kao su istakli, navedena anketa je nestatutarna i nelegalna.

˝Iza navedene ankete ne stoji Gradska organizacija SDP BiH Tuzla i smatramo da je to pokušaj određenih interesnih skupina da destabilizuju Gradsku organizaciju SDP BiH Tuzla i SDP BiH.

Prema našim informacijama, to rade određene interesne skupine i pojedini članovi Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, protiv kojih ćemo, kada utvrdimo odgovornost na osnovu dokaza kojima raspolažemo, pokrenuti postupak isključenja iz SDP-a BiH.

Nestatutarna anketa se vrši u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom demokratske akcije.

Podržavamo svako demokratsko izražavanje stavova na nadležnim organima i pravo svakog člana Glavnog odbora na svoj stav, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje naših članova i javnosti na bilo koji način koji nije propisan našim aktima˝- saopšteno je iz GO SDP Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.