Saradnja UNTZ i ustanova kulture: Cilj umrežavanje i razmjena istraživača i studenata

by Tuzla Info
| 8:00

U prostorijama Rektorata Univerziteta u Tuzli, jučer, 14.12.2021.godine potpisani su Sporazumi između kulturnih insitucija JU Centar za kulturu Tuzla, JU BKC TK Tuzla, JU Muzej istočne Bosne Tuzla i Univerzitet u Tuzli – University of Tuzla. Sporazum između Centra za kulturu Tuzla i Univerziteta u Tuzli potpisali su rektorica dr. sci Nermina Hadžigrahić i direktor Centra za kulturu Tuzla, Edin Jahić. Ispred BKC-a Tuzla sporazum je potpisala direktorica Mirela Ibrahimović Mehanović, a ispred Muzeja istočne Bosne direktor Ljubiša Veljković.

Riječ je o umrežavanju i obostranoj razmjeni istraživača, studenata i drugog osoblja radi razmjene iskustava i rada na projektima kao i zajedničko prijavljivanje na fondove namijenjene obrazovnim, istraživačkim i umjetničkim aktivnostima i drugim aktivnostima od zajedničkog interesa.

Rektorica Hadžigrahić je istaknula da ove ustanove već imaju dobru saradnju te da je potpisivanje sporazuma način da se zajednički projekte ozvaniče, saopćeno je iz Centra za kulturu Tuzla.

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.