Fakultet za tjelesni odgoj i sport: Prijem za uspješne studente na sportskim takmičenjima

by nedim
| 7:04
  •  
  •  
  •  
  •  

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli dekan Fakulteta sa svojim suradnicima primio je studentice i studente koji su sa uspjehom predstavljali Fakultet u sportskim takmičenjima u organizaciji studentskog parlamenta Univerziteta i Centra za sport.

Prvo mjesto ekipe Fakulteta za tjelesni odgoj i sport osvojile su u odbojci i futsalu. Dekan je članovima ekipa uručio Priznanja za uspješno predstavljanje Fakulteta. Studentice i studenti su upoznati da su na Univerzitetu započele aktivnosti na jačanju kvalitetnog studentskog sporta.

Rektorica Univerziteta je na prijedlog naučno – nastavnog vijeća Fakulteta donijela Odluku o imenovanju selektora Univerzitetskih reprezentacija u odbojci, rukometu, košarci i malom nogometu, a prvo okupljanje selektiranih sportaša predviđeno je za mjesec Maj, a sve sa ciljem formiranja najkvalitetnijih sportskih ekipa za sudjelovanje na Univerzijadi koja će se održati 2020. godine u Beogradu.

Prijem za uspješne takmičare održan je 08.03., za Svjetski dan žena, tako da je iskorištena prilika da se studenticama zaželi sretan njihov dan, da im se da podrška za dalji rad i nastojanje da pored svojih studentskih obaveza ostvare dobre rezultate i u vannstavnim aktivnostima – saopšteno je iz Univerziteta u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.