Sportski savez TK: Sud o odnosima među sportskim kolektivima ne treba donositi na osnovu stavova neodgovornih pojedinaca

by nedim
| 14:08
  •  
  •  
  •  
  •  

Sportski savez Tuzlanskog kantona osuđuje postupak manjeg dijela navijača na utakmici 22. kola Premijer nogometne lige BiH između Slobode i Željezničara, koji su na neprimjeren način istakli uvredljive poruke.

Sportski tereni i sportske predstave, posebno one koje na sportska borilišta dovode veliki broj gledatelja, nisu mjesta za iskazivanje bilo kakve netrpeljivosti, nasilja, diskriminacije, uvreda i sličnih devijantnih ponašanja.

U cilju stvaranja dobrih odnosa između sportskih klubova, gradova i navijača, želimo istaći da iskreni sportski zaljubljenici, pravi navijači koji sport vole i poštuju i ljubav prem svom klubu dokazuju poštujući druge, u Tuzli i Tuzlanskom kantonu su uvijek bili većina i da se sud o odnosima među sportskim kolektivima , gradovima i sportistima ne treba donositi na osnovu stavova malog broja neodgovornih pojedinaca, kojima nije mjesto na tribinama sportskih borilišta – saopšteno je iz Sportskog saveza TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.