20. TK Open: Najviše medalja za takmičare iz Bijeljine, Turske karate federacije i Bara

by nedim
| 17:48

Karate turnir, 20. TK-a Open, jedan od najznačajnijih turnira ovog tipa u BiH, jučer je u organizaciji KBS “Tuzla Sinbra” uspješno okončan, uz učešće takmičara iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Turske.

Najuspješnija ekipa na takmičenju je bio Karate klub Unsu Bijeljina, drugoposlasirana po broju osvojenih medalja je Turska karate federacija, dok je treće mjesto zauzeo Karate klub Bar.

– U ime organizacionog odbora 20. TK-a Open i 5. Memorijalnog turnira Fuad Hadžiavdić Fudo želimo se zahvaliti svim klubovima, takmičarima, trenerima, sudijama i gostima koji su i pored izuzetno gustog rasporeda u kalendaru takmičenja našli mogućnosti da učestvuju na današnjem turniru. Veliko hvala i Generalnim pokroviteljima Vladi Tuzlanskog kantona i Gradu Tuzla na nesebičnoj podršci u realizaciji ovog najstarijeg međunarodnog sportskog takmičenja u gradu Tuzla kao i svim sponzorima donatorima koji su podržali ovu pozitivnu sportsku priču. Veliko hvala ide i osoblju koje su svojim radom doprinjeli da se takmičenje održi bez ikakvih poteškoća. Vidimo se 2020 godine – poručili su iz KBS Tuzla Sinbra.

Nagradni fond u seniorskoj konkurenciji iznosio je 2.000 KM.

(Tuzlainfo.ba)