Reakcija na uvredljivi transparent: FK Sloboda uputila izvinjenje Ivici i Amaru Osimu

by nedim
| 16:24
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon što je jučer na utakmici 22. kola BHT Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara, na tribini gdje su bili smješteni pripadnici organizovane navijačke grupe “Fukare” istaknut transparent sa uvredljivim sadržajem na kojem je pisalo “Amare isti si otac, zreo si za moždani!”, danas su se tim povodom saopštenjem za javnost oglasili iz FK Sloboda. Saopštenje prenosimo u cjelosti: 

Tokom utakmice 22. kola BHT Premijer lige BiH između Slobode i Željezničara navijači su konstantno podržavali Slobodu i bez sumnje možemo reći da je publika bila 12 igrači.

Međutim, FK “Sloboda” Tuzla osjeća potrebu da se ogradi od poruke na transparentu koji su pojedini navijači smješteni na sjevernoj tribini stadiona Tušanj podigli u jednom trenutku utakmice.

Smatramo da takvim parolama nije mjesto na sportskim terenima, jer su u najmanjem slučaju neprimjerene, uvredljive i za svaku osudu.

Ovim putem FK “Sloboda” Tuzla, svjestan sportskih uspjeha Amara Osima i velikih dostignuća i veličine Ivice Osima kao čovjeka, želi jasno da se ogradi od nepremijerene parole na transparentu pojedinih navijača na sjevernoj tribini stadiona Tušanj.

Smatramo da je FK “Željezničar” sportski prijatelj te da trener ovog kluba, ali i bilo kojeg drugog kluba ne zaslužuje doček sa porukom kakva je sinoć viđena na stadionu Tušanj.

FK Sloboda Tuzla se ograđuje ovim saopštenjem, te upućujemo izvinjenje gospodinu Ivici Osimu i gospodinu Amaru Osimu, kao i njihovoj porodici.

Članovi kolektiva FK “Željezničar” su naši sportski prijatelji i uvijek su dobrodošli! – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.