Blijedo izdanje Slobode i Željezničara: Šta su rekli Nalić i Osim?

by nedim
| 18:59
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas su na Tušnju u derbiju starih rivala Sloboda i Željezničar odigrali lošu utakmicu u kojoj su mreže mirovale.

Takav rezultat je Tuzlake pred treći dio prvenstva za 30 bodova postavio na šesto, a Željezničar sa dva boda više na treće ili četvrto mjesto premijerligaške tabele.

Oba trenera, Zlatan Nalić i Amar Osim su složni u komentarima da navijači oba timu ovu utakmicu što orije trebaju zaboraviti.

– Nismo došli da odigramo neriješeno, ali isto tako nismo ni mislili da ćemo imati laganu utakmicu. Znali smo da će se čekati greška, ali je niko nije dočekao. Svi smo se čuvali, mislili da će onaj drugi napraviti grešku, ali niko nije napravio grešku kojoj se nadao neko s druge strane. Na kraju obzirom na igru i na sve viđeno, realno i nije bilo nekih šansi. Gol je mogao pasti slučajno, ali nije bilo šansi. Ružno je to reći, ali utakmica nije zaslužila gol –  rekao je Osim.

– Mi smo išli na pobjedu, bilo je želje i elana. Jedan dio pripao je nama, drugi Željezničaru. Pokušali smo da iznenadimo Želju promjenama u ofanzivi. Imamo puno problema u realizaciji. To je jedan problem s kojim se borimo, a kada postignemo pogodak tada i dobijemo utakmicu. Danas nismo uspjeli – kazao je Nalić.

Sloboda – Željezničar 0:0

Sloboda: Vukliš, Adžem, Pršeš, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, Krpić, Mujezinović, Bogičević, Zajmović, Veselinović, Hajdarević, Sipović.

 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.