Tuzlanski kanton: Za 24 sata tri osobe smrtno stradale u saobraćajnim nesrećama

by nedim
| 10:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Prema podacima iz Biltena MUP-a TK, tokom 7. i 8. marta u periodu od 24 sata na području tuzlanskog kantona dogodile suc se tri saobraćajne nesreće u kojima su tri osobe smrtno stradale.

Već smo pisali da je  toku noći, 08. marta 2019. godine oko 00,15 sati na regionalnom putu R-459 (Tuzla-Šibošnica-Ćelić) u naselju Brnjik, općina Čelić, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je N.I., rođen 1998. godine iz Čelića upravljajući vozilom „Golf“ izgubio kontrolu nad vozilom prilikom  je sletio sa kolovoza. Vozač N.I. je smrtno stradao, čiju smrt na licu mjesta konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Čelić.

Jučer, 07. 03. 2019 godine oko 10,45 sati na magistralnom putu M-4 u mjestu Pribava, općina Gračanica dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali teretno vouilo „Volksvagen“, kojim je upravljao E.V.,rođen 1987. godine iz Živinica i motocikl marke. „Kawasaki“, kojim je upravljao E.S., rođen 1976. iz Gračanice. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi vozač motocikla je smrtno stradao, čiju smrt na licu mjesta konstatovao dežurni ljekar SHMP Doma zdravlja Lukavac. O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli  službenici OKP PU Gračanica.

Takošer, jučer, 07.03.2019 godine oko 20,10 sati na dijelu regionalnog  puta R-471, Banovići-Lukavac, u naselju Mušići, općina Banovići dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali vozilo „Renault Laguna“, kojim je upravljao M.Š., rođen 1995. godine  i pješak S.G., rođen 1934. godine oba iz Banovića. U navedenoj saobraćajnoj nezgodi pješak zbog zadobijenih povreda je prevezen u UKC-u Tuzla, gdje je nakon ukazane pomoći dežurni ljekar konstatovao smrt istog.  O događaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a potrebne mjere su poduzeli  službenici OKP PU Banovići.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.