Udruženje Zemlja djece: Obilježavanje Međunarodnog dana žena kampanjom „Forever Mart“

by admin2
| 19:24

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena „Budi muško klub“ Udruženja „Zemlja djece u BiH“ organizuje, drugu godinu za redom, uličnu kampanju pod nazivom „Forever Mart“

Mjesto realizacije ulične kampanje je kod kipova Ismeta i Meše, u petak 08.03.2019. godine u terminu od 11h do 13 h.

U sklopu kampanje održati će se prigodni performans u periodu od 11 do 13 sati sa ciljem ukazivanja na jednakopravnost spolova i potrebu za promovisanjem jednakopravnosti  žena i muškaraca.

U sklopu performansa biće simbolično pušteno osam helijumskih balona. Performans će biti izveden od strane „Budi muško kluba“ koji egzistira unutar Udruženja „Zemlja djece u BiH“.

Osim toga, sugrađankama će biti podijeljeni pokloni u vidu čokoladica sa porukom, te postavljen Instagram Frame sa porukom kampanje, gdje će građani moći načiniti fotografije koje će biti promovisane putem društvenih mreža Facebook-a i Instagram-a.

Želja organizatora je kroz uličnu kampanju simboličnog naziva „Forever Mart“ skrenuti pozornost da se o rodnoj ravnopravnosti i jednakim mogućnostima za muškarce i žene treba govoriti tokom cijele godine, a ne samo na Međunarodni dan žena.

(Tuzlainfo.ba)