Potvrdio za Tuzlainfo: Prelazi li dr. Zijah Rifatbegović u KCUS?

by nedim
| 12:07
3010 rifatbegovic

Još od augusta kada je jedan sarajevski portal objavio da dr. Zijah Rifatbegović, renomirano ljekarsko ime iz UKC Tuzla prelazi u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, ta nikad demantovana priča se često i do danas spominjala, posebno u tuzlanskim kuloarima.

Da li napušta UKC Tuzla, gdje je priznati specijalista opšte hirurgije do nedavno bio i načelnik Klinike za hirurgiju, pitali smo Rifatbegovića.

– Da, i do mene su dolazile te priče, posebno nakon te prve objave u medijima. Ja sam uposlenik UKC Tuzla i međuvremenu se ništa nije promijenilo po tom pitanju – potvrdio je za Tuzlainfo.ba prof. dr. Zijah Rifatbegović.

Međutim, priznaje da je bilo razgovora sa prof. Sebijom Izetbegović, direktoricom KCUS-a, ali po drugim pitanjima.

-Da imali smo jedan korektan razgovor vezan za unaprjeđenje programa transplantacije organa, na nivou dva i više kliničkih centara u BiH. U tim razgovorima se spominjala mogućnost mog angažmana u nekim projektima KCUS-a, ali na tome je sve ostalo. U međuvremnu sam sa svojim kolegama učestvovao u procesima transplantacije u Kliničkom centru u Sarajevu, a što je rezultat tog razgovora – rekao nam je dr. Rifatbegović.

Prof.dr.med.sc. Zijah Rifatbegović, specijalista opšti hirurg ,subspecijalista abdominalni hirurg, u UKC Tuzla obnaša funkciju šefa Odjela opšte abdominalne hirurgije. /A. V./