15.Dani Mladih Tuzle: Pozorišne predstave,koncerti i projekcije filmova

by admin2
| 11:20

Prva tri događaja manifestacije “15. Dani Mladih Tuzle” pod motom “Ono što volimo, ono što pamtimo” kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle, su održana u petak (1.3.), subotu (2.3.) i nedjelju (3.3.) na sceni Pozorišta mladih u dvorani Kaleidoskop.

Manifestacija je otvorena komedijom “Nedokazni stvor” u produkciji Pozorišta mladih Tuzle, ali upotpunjena izložbom plakata predstava u vlastitoj produkciji tokom proteklih 15 godina na kojima su istaknuti svi mladi ljudi koji su igrali u pozorišnim predstavama.

Drugog dana manifestacije je održan koncert songova iz predstava od 2004. do 2018. godine sa 30 učesnika na sceni. Koncert je ujedno bio i scenski performans sa kostimima iz predstava i koreografijom u službi kratke naracije.

Projekcija nagrađivanog bosansko-hercegovačkog filma “Armin” na filmskoj traci i druženje sa glavnim glumcem Arminom Omerovićem je treći po redu događaj unutar 15. Dana Mladih Tuzle. Tokom druženja sa glumcem, kroz priču o njegovom putu ka dostignućima i uspjesima; članovi Pozorišta mladih su imali priliku saznati više o samoj prirodi profesije, ali i uključiti se u razgovor o svojim ličnim željama i preferencijama.

Prije početka samog filma potpisan je Sporazum o saradnji između Pozorišta mladih Tuzle i Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo čime se poboljšava umjetnička saradnja u vidu razmjene projekata.

Inače, program manifestacije obuhvata i naredna četiri vikenda, a uključuje pozorišne predstave, koncerte i projekcije filmova.

Sljedeći događaj je najavljen u petak, 8. marta 2019. godine, a to je reprizno igranje predstave “PAT” u sklopu projekta “Djevojčice i dječaci zajedno protiv rodno zasnovanog nasilja” kojeg implementira Udruženje “Vive žene” Tuzla, a finansira Europska Unija.

Karte za sve događaje u sklopu manifestacije možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

(Tuzlainfo.ba)