Konferencija ANNE_EX_YU: Dvoje nastavnika iz Tuzle među najboljim na prostoru bivše Jugoslavije

by nedim
| 12:19
  •  
  •  
  •  
  •  

Sanela Jaganjac (Foto: Facebook)

Prva međunarodna konferencija Asocijacije najboljih nastavnika bivše Jugoslavije ANN_EX_YU održana je  od 1. do 3. marta 2019. godine u Skoplju.

Nagrađeno je 40 nastavnika od toga četiri iz Bosne i Hercegovine i to Smilja Mrđa iz Sarajeva, Nedim Sivčević iz Tuzle, Tatjana Jurić iz Banja Luke i Sanela Jaganjac iz Tuzle.

Asocijacija Najboljih Nastavnika_EX_YU je asocijacija nastavnika formirana od visokokvalitetnih lidera iz obrazovanja spremnih da oko sebe okupe sve entuzijaste i učiteljske lidere iz svih država sa prostora bivše Jugoslavije spremnih da zajedničkim snagama afirmišu i motivišu najbolje nastavnike da mijenjaju sliku obrazovanja u ovom dijelu svijeta. 

Najbolji Nastavnici Ex Jugoslavije je profesionalna porodica svih nastavnika koji ispunjavaju kriterijume pomoću kojih se vrši selekcija u cilju stvaranja prestižne organizacije.

Ukoliko ispunjavate 10 od ukupno 27 kriterijuma, jedan ste od ravnopravnih članova asocijacije i stičete pravo da kroz aktivnu saradnju sa najboljim nastavnicima regiona jačate svoje kompetencije. Ukoliko ispunjavte 15 od ukupno 27 kriterijuma, jedan ste od članova asocijacije i stičete pravo na zvanje “Najbolji Nastavnik Ex Jugoslavije”. Ukoliko ispunjavate 20 od ukupno 27 kriterijuma, jedan ste od počasnih članova asocijacije i pored prava na zvanje “Najbolji nastavnik Ex Jugoslavije”, stičete i titulu “Zvijezda obrazovanja Ex Jugoslavije”.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.