Odsjek za bosanski jezik i književnost UNTZ: U povodu Dana žena književni razgovor s Adisom Bašić

by admin2
| 9:51
  •  
  •  
  •  
  •  

U petak, 8. marta 2019. godine, s početkom u 11 sati na Filozofskom fakultetu (A2) bit će upriličen književni razgovor s Adisom Bašić.

Književni razgovor / čitanje povodom Dana žena organizirao je Odsjek za bosanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Tuzli čime se želi naglasiti važnost čitanja i promoviranja i ženskog književnog stvaralaštva.

Pjesnikinja i novinarka Adisa Bašić rođena je 1979. u Sarajevu. Diplomirala je komparativnu književnost i bibliotekarstvo, magistrirala ljudska prava i demokraciju. Objavila je četiri zbirke pjesama, Havine rečenice (1999.), Trauma market (2004.), Promotivni spot za moju domovinu (2011.) i Motel neznanih junaka (2014.). Njena poezija uvrštena je u sve novije izbore bh. pjesništva. A ti zaključaj: priče o ljubavima i brakovima (2017.) je njena prva prozna knjiga.

Radi na Odsjeku za komparativnu književnost i bibliotekarstvo Filozofskog fakulteta u Sarajevu, kao asistentica na predmetima Poezija i Kreativno pisanje. Godinama je pisala književnu kritiku za sedmičnik Slobodna Bosna.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.