Bliži se Tuzla Brain Week 2019: Ovogodišnja tema Neuroplastičnost mozga

by admin2
| 8:26
  •  
  •  
  •  
  •  

Kao i prethodnih pet godina i ove se godine implementira projekat obilježavanja Sedmice mozga u Tuzli pod nazivom „Tuzla Brain Week“ – TBW. Projekat se obilježava u okviru globalne sedmice mozga, te je jedini projekat iz Bosne i Hercegovine koji je do sada svake godine dobijao podršku DANA Fondacije (New York, SAD) i FENS (Federacija europskih neuroznanstvenih društava) kao originalnih začetnika ove inicijative. Ovogodišnji TBW će se implementirati od 11. do 17. marta sa generalnom temom: Neuroplastičnost mozga.

Tuzla Brain Week (TBW) je dugogodišnji projekt Studentskog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „MEDICUS“. Ovogodišnji partneri na projektu su i Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini – “BoHeMSA”, Lokalni komitet Tuzla; Udruženje studenata elektrotehnike EESTEC, Lokalni komitet Tuzla, IEEE – Studentski ogranak Tuzla, te BH Futures Foundation. Projekat uživa i redovnu podršku Medicinskog fakulteta Tuzla, Univerziteta u Tuzli te Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Svečana ceremonija otvaranja šestog Tuzla Brain Week-a održat će se 11.03.2019. godine sa početkom u 16:00 sati. Registracija učesnika počinje od 15:00 h.

Nakon same ceremonije biti će održana plenarna predavanja, na kojima će predavači biti prof. dr. Mirjana Vidović iz Klinike za neurologiju UKC Tuzla i prof. dr. Harun Brkić iz Klinike za neurohirurgiju UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.