Novi uspjeh Škole fudbala OFK Tuzla: Generacija 2009/2010 osvojila Zimsku ligu u Doboju

by nedim
| 6:00
  •  
  •  
  •  
  •  

Selekcije Škole fudbala OFK Tuzla nastavlju nizati uspjehe, a posljednji je upisala selekcije dječaka godišta 2009./2010. koji su osvojili provo mjesto u okviru Zimske lige u Doboju.

Zimska liga je trajala od decembra prošle, do kraja februara ove godine, a u okviru koje su dječaci iz Tuzle odigrali 11 utakmica i upisali 10 pobjeda i jedan nerješeni rezultaz, bez i jedog poraza. U ligi je učestvovalo 12 ekipa iz dobojske i tuzalnske regije, a ŠF OFK Tuzla je ligu završila ispred ekipa Borac, Betaclub Tango i Pjetlić, koje su pokazalae najviše.

– Osvajanjem prvog mjesta u Doboju naši dječaci su se izborili za završni turnir DFA lige, gdje pobjednici svih regija idu u Sarajevo i učestvuju na finalnom turniru koji se igra na Koševu. Turnir će se održati 4. i 5. maja, a domaćin snosi sve troškove smještaja i prijevoza. Ovo je još jedan u nizu dobrih rezultata naše škole, a posebno generacije 2009./2010. koja u kontinuitetu postiže dobre rezultate – rekao nam je šef Škole dufbala OFK Tuzla Denis Sadiković, koji je zajedno sa trenerom Samir Jogunčićem vodio svoju ekipu do velikog uspjeha.

Najbolji pojedinci u redovima ŠF OFK Tuzla u okviru osvojene Zimske lige lige su Tarik Jelačić (najbolji golman), Irman Horozović (najbolji strijelac) i Amar Aljić (najbolji igrač lige).

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.